Peter Madsen misshandlad av medfånge - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Peter Madsen misshandlad i fängelset

Peter Madsen talar med polisen den 11 augusti 2017, efter att hans ubåt sjunkit utanför Köpenhamn. Madsen erkände senare att Kim Wall dött på ubåten och att han styckat kroppen, men han har nekat till mord och istället sagt att hon dog av förgiftning.
Peter Madsen talar med polisen den 11 augusti 2017, efter att hans ubåt sjunkit utanför Köpenhamn. Madsen erkände senare att Kim Wall dött på ubåten och att han styckat kroppen, men han har nekat till mord och istället sagt att hon dog av förgiftning. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix Danmark

Peter Madsen, dömd för mordet på Kim Wall för exakt ett år sedan, har blivit misshandlad i fängelset, enligt danska medier.

Han fördes till sjukhus efter att ha blivit slagen i ansiktet av en annan intagen. 

– Vid överfallet har det utövats våld, som medfört en skada i ansiktet, säger polisinspektören Kim Kliver till Ekstrabladet

Den danska tidningen Folketidene var först om att rapportera om händelsen, som inträffade under onsdagskvällen. De skrev då att en 47-årig man misshandlats av en 18-årig medfånge på Storströmsfängelset på ön Falster, där Peter Madsen avtjänar sitt livstidsstraff.

Polisen uppgav då att händelsen inte var gängkopplad, vilket varit fallet vid liknande händelser på fängelset tidigare, men kunde inte uttala sig om vem som drabbats.

I sin fredagsutgåva skriver dock Ekstrabladet att de har uppgifter om att 47-åringen i fråga är Peter Madsen, som avtjänar ett livstidsstraff på fängelset för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. 

De uppgifterna bekräftades sedan under fredagsmorgonen av Madsens advokat Betina Hald Engmark. I ett sms till tidningen BT skriver hon: ”Jag har precis pratat med min klient och jag kan bekräfta att han blev överfallen. Han har det efter omständigheterna ok”.

Madsen ska enligt tidningen ha fått tillbringa en kortare tid på sjukhuset efter händelsen.

I dag, fredag, är det precis ett år sedan Kim Wall gick ombord på Madsens ubåt och sedan rapporterades saknad.

Läs mer: ”Kim Wall skapade empati mellan läsarna och dem hon porträtterade” 

DN.TV: Kim Wall hedras i löpspår världen över 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.