Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 07:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/pilot-kastade-sig-ut-ur-helikopter-funnen-dod-pa-marken/

VÄRLDEN

Pilot kastade sig ut ur helikopter – funnen död på marken

Bild 1 av 2 Belgiska soldater sökte under måndagen efter den saknade piloten i trakten av Amay, ett par mil sydväst om Liège. Han påträffades på eftermiddagen död i ett skogsområde.
Foto: Eric Lalmand / Belga, AFP
Bild 2 av 2 Fallskärmshoppen utfördes från en Agusta A-109-helikopter, förd av en pilot som av okänd anledning kastade sig ut från maskinen. Helikoptertypen är vanligt förekommande i militära och polisiära organisationer världen över (arkivbild från 2010).
Foto: Tim Freccia / AP

Uppvisningen av fallskärmshoppare vid ett belgiskt regemente på söndagen slutade med tragedi, då piloten ombord på den helikopter varifrån hoppen utfördes plötsligt kastade sig ut – utan fallskärm. Helikopterns andrepilot lyckades i sista stund ta kontroll över maskinen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Vi kunde inte ladda Klarna. Var god försök senare.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.