Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Piloten hade begränsad erfarenhet

Asiana Airlines berättar att piloten på planet som kraschade i San Francisco på lördagen hade begränsad erfarenhet av just den flygplanstypen. I samband med olyckan var det första gången han skulle landa en Boeing 777, skriver AP.

Lee Hyomin, taleskvinna för Asiana, berättar att piloten skulle vänja sig vid flygplansmodellen i samband med flygningen. Vidare säger hon att piloten hade uppemot 10.000 flygtimmar på sitt cv, men endast 43 timmar med en Boeing 777.

En haverikommission håller i nuläget på att utreda kraschen för att fastställa om olyckan berodde på mekaniskt fel eller den mänskliga faktorn.

Chefen för NTSB, ett amerikanskt organ som utreder luftfartshaverier, har tidigare gått ut och sagt att planet närmade sig landningsbanan i för låg hastighet. Piloterna ska sedan försökt att avbryta landningen men slagit i marken knappt en sekund senare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.