Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Piloterna pratar om ”eld” innan planet störtar

Den egyptiska haverikommissionen bekräftade på lördagen att piloterna ombord talade om att det brann ombord innan det egyptiska passagerarplanet störtade i Medelhavet i mitten av maj.

Det är inspelningen från en av de svarta lådor som bärgats från vraket efter EgyptAirs flight MS804 som nu delvis presenterats av haveriutredarna, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Hittills har utredarna inte hittat några bevis för att kraschen skulle ha varit något annat än en olycka. Flera tekniska indikatorer har visat att eld brutit ut ombord men att elden också uppmärksammats i cockpit bekräftas nu av inspelningen.

Enligt utredarna hörs ordet ”eld” nämnas mellan de två piloterna. Uppgifter till Reuters säger också att det gjordes försök att släcka elden innan planet slutligen kraschade.

Ett fartyg som sökt efter mänsliga kvarlevor i havet kring olycksplatsen har nu också avslutat sitt arbete. De fynd som gjorts kommer nu att analyseras för att genom dna-spår kunna identfiera de omkomna.

66 personer omkom när planet, som var på väg från Paris till Kairo, störtade i havet norr om Alexandria.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.