Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Piskstraffdömde bloggarens hustru tackar Sverige för stöd

Den piskstraffsdömde saudiarabiske bloggaren Raif Badawis hustru tackar Sverige för stödet i makens kamp mot rättvisan i hemlandet.

– Jag vill tacka Sverige för att det är ett av de ledande länderna bland dem som kritiserar det straff som Raif dömts till, och som visat omtanke om honom, säger hustrun Ensaf Haidar till TT.

Badawis straff ledde i vintras till en infekterad träta mellan Sverige och Saudiarabien sedan utrikesminister Margot Wallström (S) bland annat kallat piskningen för ett ”medeltida straff". Hans hustru vill dock gärna se en ännu starkare insats från Sverige och övriga världen.

– Jag hoppas verkligen att Sverige och andra länder kommer att göra mer för att säkra att Raif friges, inom en någorlunda nära framtid, säger hon.

Ensaf Haidar befinner sig i EU-parlamentet i Strasbourg där hon i morgon för makens räkning ska ta emot årets Sacharov-pris för tankefrihet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.