Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 20:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/plan-fran-andra-varldskriget-har-stortat-i-usa-flera-skadade/

Världen

Plan från andra världskriget har störtat i USA – flera befaras döda

Bild 1 av 2
Bild 2 av 2
Foto: Jessica Hill

Ett plan från andra världskriget har störtat på Connecticut's Bradley International Airport i USA, rapporterar flera amerikanska medier. 

13 personer befann sig ombord på planet, flera av dem befaras ha mist livet. 

Händelsen inträffade under onsdagsmorgonen lokal tid. Ett gammalt flygplan från andra världskriget störtade på flygplasten i samband med landning. Bilder och videoklipp från platsen visar på svart rök som stiger från olycksplatsen. 

13 passagerare som befann sig ombord. Sex av dem ska ha förts till sjukhus, det är oklart hur illa skadade de är. De övrigas tillstånd är i nuläget okänt men enligt lokala myndigheter ska flera personer ha dött till följd av kraschen. 

Planet som är av modellen Boeing B-17 är privatägt och ska ha använts i samband med turistturen ”Frihetens vingar” som är planerad på den aktuella flygplatsen under veckan. Kort efter att planet lyft, bad piloterna om tillstånd att landa igen. Kontrolltornet signalerade till andra flygplan att försena sina landningar när Boeing B-17 kraschade ner på landningsbanan. 

Planet tillhör en icke vinstdrivande stiftelse vars medlemmar intresserar sig för historia och ”vill hjälpa amerikaner att få veta mer om sitt ursprung. 

”Våra tankar och böner är hos dem som befann sig ombord på planet”, kommenterar stiftelsen till CNN.