Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Polis räddade 12 som hölls gisslan

En kvinna och elva barn som hölls gisslan av en knivbeväpnad man i Atlanta i USA räddades på tisdagsmorgonen svensk tid av en specialstyrka ur polisen.

Det var vid tvåtiden natten mot tisdagen amerikansk tid som en specialstyrka gick in i ett hotellrum en dryg mil utanför centrala Atlanta i Georgia.

På rummet höll en 36-årig man en kvinna och elva barn i åldrarna tre månader till 17 år som gisslan och när specialstyrkan anlände inleddes en belägring som kom att vara fem timmar.

När styrkan tog sig in i rummet skar mannen sig i halsen med en kniv men ingen av de övriga i rummet ska ha skadats, skriver WSBTV. Mannen fördes med svåra skador till sjukhus.

Enligt uppgifter i amerikanska tidningar ska det hela ha börjat med ett bråk mellan mannen och kvinnan. Det är oklart om alla barnen ingick i samma familj.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.