Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 09:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/polisen-slapper-gripna-efter-prorysk-aktion-i-odessa/

VÄRLDEN

Polisen släpper gripna efter prorysk aktion i Odessa

Bild 1 av 2 En av de gripna, enligt uppgift en prorysk aktivist, välkomnas av de sina efter att ha släppts ut från den attackerade polisstationen i Odessa på söndagen.
Foto: Gleb Garanich / Reuters
Bild 2 av 2 En rysk flagga har satts upp på den brandhärjade byggnaden i Odessa. Anhöriga och sympatisörer lägger ner blommor vid en otrodox ikon, till minne av dem som miste livet i branden.
Foto: Dmitri Serebriakov / AFP

Hundratals proryska aktivister gick på söndagseftermiddagen till attack mot en polisstation i Odessa i södra Ukraina, efter att ha krävt att gripna kamrater ska friges. En fotograf med uppdrag för nyhetsbyrån Reuters rapporterade kort senare att polisen ska ha börjat frige personer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.