Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 03:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/poliser-skjutna-i-philadelphia/

Världen

Skottlossning mot poliser i Philadelphia – minst sex träffade

00:34. Minst sex poliser har på onsdagskvällen träffats av skott i en skottlossning i Philadephia, USA.

Minst sex poliser har på onsdagskvällen träffats av skott i en skottlossning som rapporteras från Nicetown-Tioga, en stadsdel i norra delen av storstaden Philadelphia i USA. En misstänkt gärningsperson har gripits, och först på torsdagsmorgonen var dramat över.

Enligt nyhets-tv-kanalen NBC News har en oidentifierad man skjutit mot en grupp poliser, som tog skydd bakom ett antal fordon. Omkringliggande gator, inklusive ett campus tillhörande Temple University's Health Sciences Center, har spärrats av. Området uppges huvudsakligen bestå av bostadskvarter.

De sex poliser som träffades av skott har förts till sjukhus, rapporterar CBS 3 Philly. En sjunde polis ska ha skadats i en trafikolycka, då även en fotgängare skadades. Ingen ska dock vara livshotande skadad. Vid midnatt, lokal tid, hade polis kunnat gripa en person och dramatiken lättade.

https://twitter.com/PPDEricGripp/status/1161852146016489472

Skottlossningen inleddes vid 16.30-tiden på onsdagen, lokal tid. Enligt nyhets-tv-kanalen CNN var det ett larm om en narkotikarelaterad händelse som utvecklades till ett skottdrama. Poliser som kom till platsen koncentrerade sig på en byggnad där det misstänktes pågå handel med narkotika.

Då ska skottlossningen ha utbrutit, efter det att en polispatrull försökt att inleda en husrannsakan i en fastighet. Dessa, liksom ett antal boende i området, ska ha kunnat evakueras av en insatsstyrka – patrullen var fast i närmare fem timmar.

Bild 1 av 2
Foto: Matt Rourke/AP
Bild 2 av 2
Foto: Matt Rourke/AP

En misstänkt gärningsperson ska ha gripits, en 36-årig man med bland annat en rad vapenbrott i belastningsregistret. Ytterligare en möjlig gärningsperson har sökts av polisen, enligt lokala tv-stationen NBC 10. Uppgifter finns om att denne barrikaderat sig i en bostad och höll stånd ännu flera timmar efter dramats inledning.

Via Twitter manade polisens talesperson Eric Gripp tv-medier som var verksamma på platsen att inte rapportera på ett sätt som visar ”polisens taktiska positioner”. Gripp skriver i en annan tweet att tv-bolagens helikoptrar måste dras tillbaka, då de ”hindrar operationen”.

https://twitter.com/PPDEricGripp/status/1161813860128612353