Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 23:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/poliskallor-ryggsacksmannen-pa-klippet-ar-sjalvmordsbombare/

Världen

Poliskällor: Ryggsäcksmannen på klippet är självmordsbombare

00:34. Det är självmordsbombaren som syns på övervakningskameror vid och i lankesiska St Sebastian-kyrkan, bekräftar poliskällor för AFP.

Det är självmordsbombaren som syns på övervakningskameror vid och i lankesiska St Sebastian-kyrkan sekunderna innan han utlöste sprängladdningen i ryggsäcken och 93 personer dödades. Uppgifterna bekräftades av poliskällor för AFP på onsdagen.

Ossi Carp
Rätta artikel

Mannen sticker ut i omgivningen med sin väska på ryggen, men ingen tycks ta notis om honom annat än en liten flicka som han klappar på huvudet under sin lugna vandring mot den fullsatta kyrkan. Bildrutorna efter att han syns i närma sig lokalens mitt ska ha fångat själva explosionen.

Bild 1 av 2 Övervakningsbilder visar en av gärningsmännen på väg mot kyrkan i Negombo.
Foto: Reuters
Bild 2 av 2 Övervakningsbilder visar en av gärningsmännen på väg mot kyrkan i Negombo.
Foto: Reuters

Erik Ohlsson: Många frågetecken kvarstår kring attackerna

Detonationen skedde vid klockan 8.45, i det närmaste simultant med tre andra attentat mot St Anthony-kyrkan samt hotellen Shangri-La och Kingsbury i Colombo. Några minuter efteråt sprängdes också restaurangen på hotellet Cinnamon Grand i huvudstaden.

Läs mer: Dödstalet i Sri Lanka stiger till 359

Nio gärningsmän har sprängt sig i påskdagens åtta attentat och 58 personer har frihetsberövats, enligt nya myndighetsuppgifter på onsdagen. Dödstalet har också skrivits upp till 359, varav 272 är lankeser och enligt FN:s barnfond Unicef är minst 45 dödsoffer barn.