Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-16 23:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/president-sauli-niinisto-varje-manniska-ar-sitt-lands-forsvarare/

VÄRLDEN

President Sauli Niinistö: ”Varje människa är sitt lands försvarare”

DN träffar president Sauli Niinistö i hans residens Talludden utanför Helsingfors. Residenset är fullt av konst. Tavlan bakom presidenten är av Osmo Rauhala och heter ”Navigaatio – kotiinpaluu”, det vill säga ”Navigering – hemkomst”
DN träffar president Sauli Niinistö i hans residens Talludden utanför Helsingfors. Residenset är fullt av konst. Tavlan bakom presidenten är av Osmo Rauhala och heter ”Navigaatio – kotiinpaluu”, det vill säga ”Navigering – hemkomst” Foto: Roger Turesson

Helsingfors. I år fyller det självständiga Finland hundra år. Det är en historia av överlevnad som nu fortsätter in i en osäker tid. Finlands president Sauli Niinistö anser att i dagens värld av cyberkrig är försvaret man har ”mellan öronen” det bästa skyddet.

– Försvar innebär inte bara att ta vapen i hand. Det innebär också att tänka själv, att vara kritisk, säger Niinistö i en DN-intervju på den finländska presidentens residens Talludden i Helsingfors.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in