Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 13:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/president-sauli-niinisto-varje-manniska-ar-sitt-lands-forsvarare/

VÄRLDEN

President Sauli Niinistö: ”Varje människa är sitt lands försvarare”

DN träffar president Sauli Niinistö i hans residens Talludden utanför Helsingfors. Residenset är fullt av konst. Tavlan bakom presidenten är av Osmo Rauhala och heter ”Navigaatio – kotiinpaluu”, det vill säga ”Navigering – hemkomst”
Foto: Roger Turesson

Helsingfors. I år fyller det självständiga Finland hundra år. Det är en historia av överlevnad som nu fortsätter in i en osäker tid. Finlands president Sauli Niinistö anser att i dagens värld av cyberkrig är försvaret man har ”mellan öronen” det bästa skyddet.

– Försvar innebär inte bara att ta vapen i hand. Det innebär också att tänka själv, att vara kritisk, säger Niinistö i en DN-intervju på den finländska presidentens residens Talludden i Helsingfors.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.