Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 07:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/proryska-separatister-tar-over-allt-mer-i-luhansk/

VÄRLDEN

Proryska separatister tar över allt mer i Luhansk

Denis, en prorysk beväpnad separatist, har tagit över åklagarämbetets lokaler i Luhansk. I entrén har de ställt upp en religiös manifestation för att visa att Gud är på deras sida.
Denis, en prorysk beväpnad separatist, har tagit över åklagarämbetets lokaler i Luhansk. I entrén har de ställt upp en religiös manifestation för att visa att Gud är på deras sida. Foto: Paul Hansen

Det råder en sorts dubbelmakt i östra Ukraina. Men för varje dag glider allt mer av kontrollen ur händerna på en handfallen centralregering i Kiev och över till de proryska separatisterna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.