Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Protestbrev ökar pressen på Merkel

Foto: Markus Schreiber/AP

Det jäser i det kristdemokratiska tyska regeringspartiet CDU. På tisdagen skickade 44 parlamentariker ett protestbrev till regeringschefen och partiordföranden Angela Merkel där man kräver en kursändring i flyktingpolitiken.

Undertecknarna hävdar att Tyskland inte klarar att ta emot lika många flyktingar som i fjol och att man måste återgå till gällande regler, det vill säga den så kallade Dublinöverenskommelsen.

Det skulle betyda att de flyktingar som anländer till den tyska gränsen skulle skickas tillbaka till det EU-land de först kom till.

Kritiken är lika utbredd i det bayerska systerpartiet CSU, vars ledning Merkel ska besöka i dag. Det betyder att cirka 100 av 311 ledamöter i parlamentsgruppen är motståndare till den politik som förs.

Även i grannlandet Österrike är det oroligt i regeringskoalitionen bestående av Socialdemokraterna och det konservativa ÖVP.

I dag hålls ett möte om flyktingpolitiken med representanter från regeringen, delstaterna och kommunerna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.