Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 17:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/protesterna-i-hongkong-skrammer-bort-turister/

VÄRLDEN

Protesterna i Hongkong skrämmer bort turister

Bild 1 av 4 Rowell Codizal och Merzalie Codizal från Filippinerna behöver inte trängas inne på Disneyland. Sedan protesterna började har parken tappat många besökare.
Foto: Mehdi Chebil [chebilink@yahoo.com]
Bild 2 av 4 ”Nu är vi inne i den gyllene veckan och affärerna brukar gå bra, men det är otroligt avslaget”, säger Fiona Lee som säljer smycken i nöjseparken.
Foto: Mehdi Chebil [chebilink@yahoo.com]
Bild 3 av 4 När paraden med Musse Pigg, Dumbo, Snövit och andra Disney-figurer defilerar förbi är trottoaren glest befolkad.
Foto: Mehdi Chebil
Bild 4 av 4 Disneyland i Hongkong.
Foto: Mehdi Chebil

HONGKONG. En påkostad parad i Peking markerar på tisdag att Folkrepubliken Kina firar 70 år. Men det storstilade jubileet riskerar att överskuggas av protester i Hongkong. Effekten av de långvariga oroligheterna syns nu i turism. DN besökte ett folktomt Disneyland.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.