Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 00:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/pussy-riots-frontfigur-jag-haller-pa-med-ett-hemligt-projekt/

VÄRLDEN

Pussy Riots frontfigur: Jag håller på med ett hemligt projekt

”En dag måste vi bara knäppa med fingrarna och byta ut Putins Ryssland. Till vårt Ryssland. I en smeksam revolution!” säger Nadja ­Tolokonnikova
Foto: Nancy Pasto

Nadja Tolokonnikova är en av världens mest kända aktivister. Hon är förgrundsfigur i Pussy Riot, ett ryskt, feministiskt konstnärskollektiv som blev världskänt efter en konsert i en kyrka.

Den karismatiska Tolokonnikova är också tillknäppt och introvert. Hon ger få intervjuer och är notoriskt svår att få tag på.

DN:s Anna-Lena Laurén lyckades få Tolokonnikova på tråden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 11
Foto: Sergey Ponomarev
Bild 2 av 11
Foto: Nancy Pastor
Bild 3 av 11
Foto: Nancy Pastor
Bild 4 av 11
Foto: Sergey Ponomarev/AP
Bild 5 av 11
Foto: Nancy Pastor
Bild 6 av 11
Foto: RMV/REX
Bild 7 av 11
Foto: Morry Gash/AP
Bild 8 av 11
Foto: David Goldman/AP
Bild 9 av 11
Foto: Nancy Pastor
Bild 10 av 11
Foto: Nancy Pastor
Bild 11 av 11
Foto: Nancy Pastor