Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 04:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/putin-tackar-trump-for-att-ha-avstyrt-terrorattack/

Världen

Putin tackar Trump för att USA avstyrt terrorattack

Rysslands president Vladimir Putin skakar hand med USA:s president Donald Trump under G-20-mötet i juni. Foto: Susan Walsh

Rysslands president Vladimir Putin tackade på söndagen USA:s president Donald Trump för att USA gett information som ska ha avstyrt en terrorattack mot Ryssland.

Det var vid ett telefonsamtal mellan de båda presidenterna på söndagen som Putin tackade Trump, uppger Kreml kort på sin webbplats.

Enligt ryska medier ska det ha rört sig om attacker planerade mot mål i St Petersburg någon gång under nyåret.

Den ryska statliga nyhetsbyrån Tass skriver att två ryska medborgare greps i fredags sedan de planerat ett angrepp mot folkmassor i St Petersburg. Enligt Tass, som talat med den ryska underrättelsetjänsten FSB, ska bevis ha säkrats som visar att de två planerat attacker.

I december 2017 lämnade USA:s underrättelsetjänst liknande uppgifter som då kunde avstyra ett bombattentat mot Kazankatedralen i St Petersburg. Också den gången tackade Vladimir Putin Donald Trump vid ett telefonsamtal. Den gången kom uppgifterna från CIA.

Läs mer: Putin: Åtalet mot Trump är påhittat