Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Putin träffade Erdogan

President Vladimir Putin och president Recep Tayyip Erdogan.
President Vladimir Putin och president Recep Tayyip Erdogan. Other: AFP

Vladimir Putin och Tayyip Erdogan fortsätter sin vänskapsresa. Efter måndagens möte var de rörande ense om det mesta – framför allt affärer. 

President Vladimir Putin hade en hektisk måndag. Först åkte han förbi Syrien och mötte president Bashar al-Assad, sedan åkte han vidare till Egypten för att skriva under kärnkraftverksavtal och slutligen landade han i Ankara och inledde ett möte med president Recep Tayyip Erdogan klockan 19.45 lokal tid. Efter mötet var det bankett och presskonferens. 

De båda presidenterna har träffats frekvent den sista tiden. Relationen var dålig efter att ett ryskt stridsplan sköts ned av turkisk militär men sedan ett år är relationerna bättre. 

Under presskonferensen tog president Erdogan upp de att de båda ser allvarligt på den amerikanske president Trumps beslut att deklarera Jerusalem till Israels huvudstad. Annars var Syrien, gasledningen genom Svarta havet och affärer högst på agendan. Enligt president Erdogan kommer de att mötas snart igen för att justera detaljerna i ett stort kontrakt där turkiska militären ska börja använda det ryska missilförsvaret S-400. Eventuellt redan nästa vecka.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.