Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 16:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/raddade-grottpojkar-dog-i-blodinfektion/

Världen

Dykare som deltog i räddningen av grottpojkarna död

Räddningsarbetet i Tham Luang-grottan 2018. Foto: Krister Hansson/Aftonbladet/TT

En dykare som deltog i räddningsoperationen för att få ut de thailändska pojkar som stängts inne i en grotta 2018 har avlidit. Den militära dykaren avled i sviterna av en blodsjukdom han ådrog sig under dykningarna i grottan.

Beiret Bureerak var en av thailändska flottans elitdykare och sattes in för att rädda de tolv pojkar och deras fotbollstränare som fångats i en grotta i Thailand i juni 2018 sedan vattnet snabbt börjat stiga.

Räddningsinsatserna fångade en hel värld och samtliga 13 kunde slutligen hittas efter nio dagar och räddas ytterligare nio dagar senare.

Under insatsen omkom en thailändsk dykare, Saman Kuman, och nu har ännu en militär dykare avlidit, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Beiret Bureerak ådrog sig en svår infektion i blodet under arbetet i grottan och har sedan dess vårdats för denna. På fredagen meddelade flottan på sin Facebooksida att Beiret Bureerak avlidit.