Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Räddningsarbetarna i Kalifornien hoppas på ”mirakel”

Other: Justin Sullivan/AFP

Lerskreden i södra Kalifornien i USA har hittills krävt 17 människors liv. Under den fjärde dagen sedan lerskreden inträffade hoppades räddningsarbetarna fortfarande på att hitta överlevande.

Under tisdagen föll stora mängder regn över Montecito i Santa Barbara-området i Kalifornien. Det var i samma område som kraftiga skogsbränder härjade förra året och bristen på den växtlighet, som i normala fall skulle absorberat nederbörden, gjorde att stora lerskred utlöstes med bortsvepta träd, hus och vägar som följd.

Läs mer: Många saknas efter lerskreden i Kalifornien 

Hittills har 17 dödsfall rapporterats och de avlidna var mellan 3 och 89 år gamla. Fortfarande saknas fem människor.

Under räddningsarbetets fjärde dag hoppades de drygt 1.250 räddningsarbetarna fortfarande på att hitta människor vid liv. 

– Under katastrofförhållanden har det funnits många mirakulösa historier om människor som överlevt i flera dagar. Vi söker verkligen efter ett mirakel just nu. Men realistiskt sett så misstänker vi att vi kommer att fortsätta hitta lik, säger Bill Brown, polischef i Santa Barbara, till den amerikanska nyhetskanalen CNN.

Läs mer: Många saknas efter jordskredet i Kalifornien 

Redan under tisdagen evakuerades 23.000 personer som bor i Montecito och på torsdagen utökades avspärrningarna ytterligare. Enligt polischefen kommer ingen av de boende i området att kunna återvända till sina bostäder de närmsta sju dagarna.

Räddningsarbetet försvåras av att många vägar är blockerade eller bortspolade och på flera platser är vattennivån fortfarande hög.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.