Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Raketer från Libanon mot Israel

Flera raketer avfyrade från Libanon slog natten till tisdagen ner i norra Israel, enligt israeliska militärkällor. Israeliska medier uppgav att två byggnader i västra Galiléen skadades. Det fanns inga uppgifter om skador på människor.

Raketbeskjutningen var den första attacken på flera månader vid den libanesisk-israeliska gränsen, som 2006 var skådeplats för ett krig mellan Israel och Hizbollahmilisen.

En israelisk militärtalesman sade att det var de första raketerna som avfyrats från Libanon mot Israel sedan 2009. Israel besvarade eldgivningen från Libanon, enligt militära källor.

"Flera raketer träffade östra Galiléen. Den israeliska armén ser mycket allvarligt på incidenten och angriper ursprunget till eldgivningen", hette det i ett uttalande från armétalesmannen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.