Specialtränade fåglar ska hjälpa fransk nöjespark hålla rent - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Råkor kallas in som städare i fransk park

Råkor har specialutbildats i Frankrike.
Råkor har specialutbildats i Frankrike. Foto: JB Bottomley/IBL

Inte alla besökare på den franska nöjesparken Puy du Fou är smarta nog att lägga småskräp där det hör hemma. Så nu kallas intelligenta fåglar in för att städa upp.

Sex specialutbildade råkor inleder nästa vecka sommarjobbet som renhållningsarbetare. Deras städstation är uppbyggd så att varje gång de levererar en cigarettfimp eller annat småskräp får de en bit fågelmat.

Parkrepresentanten Nicolas de Villiers säger att man med detta vill visa att "naturen själv kan lära oss att ta hand om miljön".

Råkan ingår i familjen kråkfåglar, som har många intelligenta varianter. Bland dem finns nyakaledonienkråkan som brukar beskrivas som världens smartaste fågel.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.