Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 17:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/regn-i-sydafrika-har-kravt-over-50-liv/

Världen

Regn i Sydafrika har krävt över 50 liv

Boende i Bottlebrush söker efter ägodelar efter översvämningarna. Foto: Rajesh Jantilal/AFP

Minst 51 människor har omkommit i Sydafrika, där kraftiga regnoväder har lett till översvämningar och jordskred. President Cyril Ramaphosa säger vid ett besök i ett av de drabbade områdena att över 1.000 personer har tvingats lämna sina hem.

Rätta artikel

Ramaphosa tillägger att det fortsatta regnandet skapar riskabla situationer och att en nödfond har upprättas i syfte hjälpa överlevare att bygga upp sina hem.

Räddningspersonal gräver i rasade hem och andra byggnader vid kusten i provinsen KwaZulu-Natal, där det har regnat i flera dagar.

– Som en följd har det blivit översvämningar och en del byggnader underminerades och rasade på människor, säger Lennox Masabo, talesperson för lokala myndigheter.

En del viktiga vägar i och kring hamnstaden Durban stängdes på onsdagen, rapporterar lokala medier.

Tre personer har omkommit i Östra Kapprovinsen, uppger den statliga tv-kanalen SABC.

Förra veckan omkom 13 människor under en påskmässa i KwaZulu-Natal, när en kyrkvägg rasade på grund av regn och kraftiga vindar.

Ämnen i den här artikeln:

Sydafrika
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt