Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Reinfeldt: En del av världen kan andas ut

”Det innebär att världen i en del kan andas ut”.

Statsminister Fredrik Reinfeldt välkomnar nyheten om att Osama bin Ladin har dödats, men säger samtidigt att det varit bättre om han kunnat ställas inför rätta.

– En av våldets värsta företrädare i världen är borta, säger han.

Var det rätt att döda honom?

– Vår reaktion har ju alltid varit att man ska ställas till svars. Den inställningen hade också president Obama, även om operationen gett det här resultatet.

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt "har förståelse för" att terrornätverket al-Qaidas ledare Osama bin Ladin dödats av amerikanska styrkor.

– Det är sådant som händer när det blir en eldstrid, sade Håkan Juholt i samband med att partiets skuggbudget presenterades i riksdagen.

Enligt information som han fått försökte amerikanarna gripa honom, men att en eldstrid uppstod. Det är en stor skillnad mot försöket att med stridsflyg döda Libyens ledare Khadaffi häromdagen, anser Håkan Juholt.

– Man kan aldrig gripa en person från ett stridsflygplan, sade Julholt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.