Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-10 13:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/religios-konflikt-hotar-trappas-upp/

Världen

Religiös konflikt hotar trappas upp

"Påven Benedictus har förlorat balansen mentalt och moraliskt." I Srinagar i Kashmir hålls dagliga demonstrationer mot påven. På andra håll i den muslimska världen har protesterna varit våldsammare: i Somalia har en nunna mördats och bland annat i de palestinska områdena har kyrkor stuckits i brand.
"Påven Benedictus har förlorat balansen mentalt och moraliskt." I Srinagar i Kashmir hålls dagliga demonstrationer mot påven. På andra håll i den muslimska världen har protesterna varit våldsammare: i Somalia har en nunna mördats och bland annat i de palestinska områdena har kyrkor stuckits i brand. Foto: Dar Yasin/AP
Ett kristet korståg som besvaras av ett muslimskt jihad, heligt krig - är det vad världen bevittnar nu? Det religiösa grälet kring påvens tal om islam hotar att urarta i något betydligt värre. De närmaste dagarna blir avgörande.. Fredagen har utlysts som en "vredens dag" för världens muslimer av den inflytelserike sunnimuslimske predikanten Yusuf Qaradawi. Protesten riktar sig mot den katolske påven Benedictus XVI som i förra veckan citerade ur en text där profeten Muhammed beskrivs som ond och islam som en lära som sprids med våld.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in