Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-09 00:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/republikanernas-konvent-stangd-for-medierna/

Världen

Republikanernas konvent stängt för medierna

Foto: NICHOLAS KAMM

Inga medier får närvara på Republikanernas konvent i Charlotte, North Carolina i år. Orsaken uppges vara risken för att smittas av covid-19, rapporterar AP, som citerar en talesperson för konventet. 

USA-valet 2020

Partikonventet är normalt medialt hårdbevakat, och om beslutet består blir årets arrangemang det första konvent någonsin som äger rum utan journalister. Konventen är traditionellt ett tillfälle för de politiska partierna att försöka utnyttja uppmärksamheten för att få ut sitt budskap till så många väljare som möjligt.

Beslutet innebär också nomineringsomröstning av Donald Trump som partiets presidentkandidat sker utan utomstående. Under konventen antas även en valplattform.

Republikanernas konvent äger rum i Charlotte den 21-24 augusti. Under en period var planeringen flyttad till Jacksonville, Florida. Evenemangen där ställdes dock in på grund av pandemin.

Nomineringen av Trump sker formellt den 24 augusti. Många av de 2.500 delegaterna kommer att rösta med hjälp av fullmakt.

Ämnen i artikeln

Donald Trump
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt