Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 06:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ryska-fingeravtryck-i-kupprattegang-i-montenegro/

VÄRLDEN

Ryska fingeravtryck i kupprättegång i Montenegro

Kuppförsöket i oktober 2016 bestod av ett mordförsök på den dåvarande premiärministern. Här ses en av de misstänkta föras bort av polisen.
Kuppförsöket i oktober 2016 bestod av ett mordförsök på den dåvarande premiärministern. Här ses en av de misstänkta föras bort av polisen. Foto: Darko Vojinovic/AP

Montenegro har plötsligt blivit en arena för det nya kalla kriget mellan Ryssland och Väst. En domstol i Montenegro väntas denna vecka döma 14 ryssar, serber och montenegriner för kuppförsöket mot landets västvänliga regering i oktober 2016. Syftet med kuppen ska ha varit att stoppa det lilla Balkanlandets anslutning till Nato.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.