Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Ryska hockeyproffset fnyser åt ”Snowzilla”

Foto: Jay LaPrete/AP Photo

I en sista-minuten-sändning innan snöstormen Jonas drog in över den amerikanska östkusten stötte en överraskad tv-reporter på superstjärnan Alexandr Ovetjkin vid en mack. Ovetjkin skrattade mest åt stormen – ”sånt är vi ryssar vana vid” – och skulle ut och köra med sin snöplog.

Ovetjkin var ute i sista stund för att fylla en bensindunk när en tv-reporter som skildrade läget på stan inför den annalkande ”Snowzilla”, stötte på honom, skriver Washington Post.

Kaptenen i Washington Capitals, som har 14 assist den här säsongen, förklarade att han skulle röja uppfarten med sin snöplog, och sedan ploga även åt grannarna. Klippet delades flitigt i sociala medier, med kommentarer som att det ”borde räknas som en 15:e assist”.

Själva stormen var inte hockeystjärnan särskilt imponerad av.

”Sånt är vi ryssar vana vid” konstaterade han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.