Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Ryska marktrupper uppges strida i Syrien

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

Ryska marktrupper strider på syriska regimens sida mot IS och rebeller, enligt flera tidningar och sociala medier. Även stridsflyg och fartyg från Ryssland uppges delta i kriget eller vara på väg dit.

Uppgifterna om ryska marktrupper kommer huvudsakligen från syrisk stats-tv, som uppges ha sänt inslag som visar ryssar sida vid sida med diktatorn Bashar al-Assads styrkor, enligt The Telegraph.

På inspelningarna, som sägs komma från staden Latakia, syns ryska militärfordon och det ska också gå att höra ordergivning på ryska.

Ryska rådgivare till Bashar al-Assad antas ha funnit i Syrien i månader, men om uppgifterna om stridande ryssar stämmer så är det det första beviset på ryska marktrupper i Syrien.

Även The Times skriver om de ryska trupperna och citerar en syrisk rebell som vittnar om att ryssar förstärkt regeringssidan.

Det finns också bilder på ett twitterkonto kopplat till al-Qaidas syriska gren al-Nusra, som uppges visa bilder på ryskt flyg och ryska drönare över Idlib, skriver the Telegraph.

Ett ryskt krigsfartyg tungt lastat med krigsmateriel uppges ha blivit fotograferat i Bosporen, på väg mot Medelhavet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.