Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Ryska styrkor drar sig tillbaka

Ryska styrkor drar sig tillbaka minst 10 kilometer från den ukrainska gränsen, enligt regeringen i Kiev. Ryska styrkor som tidigare varit utplacerade några hundra meter från Ukrainas gräns finns inte kvar där, säger en högre ukrainsk tjänsteman vid gränsövervakningen till ukrainska medier.

Rysslands försvarsminister gav i dag order om att soldaterna ska återvända till sina permanenta baser. Detta efter att president Vladimir Putin i går gav order om att ryska trupper vid gränsen ska dras tillbaka.

Sammandrabbningar i natt i de oroliga städerna Slovjansk och Kramatorsk i öster har lett till att minst tre människor skadats, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax. För en kvinna i Kramatorsk, som fått splitterskador i huvudet, uppgavs tillståndet vara allvarligt. Dessutom har två medlemmar av en prorysk milis skadats i sammandrabbningar med soldater från det ukrainska nationalgardet, säger en talesman för milisen.

Enligt FN har också 10.000 personer tvingats lämna sina hem sedan krisen i Ukraina började.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.