Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 00:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/ryska-uppvisningen-vacker-oro-i-vast/

VÄRLDEN

Ryska uppvisningen väcker oro i väst

Bild 1 av 4 En helikopter utför en räddningsaktion för att hjälpa en pilot nära Ruzhany i Belarus.
Foto: Sergei Grits AFP
Bild 2 av 4 Rysslands president Vladimir Putin på plats vid Luga.Foto: Mikhail Klimentyev/Ryska presidentens press och informationsbyrå/handout
Foto: Mikhail Klimentyev/Ryska presidentens press och informationsbyrå/handout
Bild 3 av 4 En belarusisk pilot är på väg att landa under övningen Zapad. Krigsspelets scenario är att tre fiktiva småstater, kallade Vejsjnorija, Lubenija och Vesbasrija, infiltrerar och invaderar Ryssland och Belarus västerifrån.
Foto: Sergei Grits AFP
Bild 4 av 4 Belarusiska stridsvagnar övar i Bisirov. Totalt ingår 250 stridsvagnar i den stora militärövningen.
Foto: Igor Rudenko

Den stora ryska militärövningen Zapad pågår för fullt. För Ryssland är det ett sätt att visa sin styrka, i omvärlden är övningen kontroversiell. Nato anklagar Ryssland för att antalet militärer överstiger det tillåtna – Ryssland anklagar väst för att sprida panik. DN är på plats utanför Luga där en del av övningen hålls.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.