Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-17 17:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sa-blev-lewinskys-van-avgorande-mot-bill-clinton/

Världen

Så blev Lewinskys vän avgörande mot Bill Clinton

”I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky”, var presidentens första kommentar i tv till folket den 26 januari 1999. För precis 21 år sedan stod Bill Clinton under hot om att avsättas som USA:s president.
”I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky”, var presidentens första kommentar i tv till folket den 26 januari 1999. För precis 21 år sedan stod Bill Clinton under hot om att avsättas som USA:s president. Foto: Richard Ellis/Alamy

En hemlig grupp jurister, presidentens sperma på en klänning och hans lögner under ed är några av huvudingredienserna i vad som skulle kommat att kallas århundradets rättegång. Bill Clintons riksrätt.

För precis 21 år sedan stod han under hot om att avsättas som USA:s president.

Här är historien om presidenten och hans praktikant men också om en sekreterare som agerade mellanhand och en väninna som spelade in samtal.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in