Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 12:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sa-har-polisen-i-usa-forandrats-pa-en-manad/

VÄRLDEN

Så har polisen i USA förändrats på en månad

En Black lives matter-målning på en gata i New York. Stadens borgmästare Bill de Blasio har bestämt att varje stadsdel ska ha en Black lives matter-målning för att hylla rörelsen.
En Black lives matter-målning på en gata i New York. Stadens borgmästare Bill de Blasio har bestämt att varje stadsdel ska ha en Black lives matter-målning för att hylla rörelsen. Foto: Stephanie Keith/AFP

För precis en månad sedan började protesterna mot polisvåld i Minneapolis. De spreds sedan som en löpeld över USA. Miljontals amerikaner har nu deltagit i demonstrationer i stöd för Black lives matter-rörelsen, som har fått stort politiskt genomslag. I minst 30 amerikanska städer har det genomförts reformer av bland annat poliskåren.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.