Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 16:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sa-har-ser-den-forfarliga-verkligheten-ut/

Världen

Så här ser den förfärliga verkligheten ut

Bild 1 av 9
Bild 2 av 9 En tvåårig flicka skadas när byn al-Rami attackeras. Hon förs till ett hemligt sjukhus i Shnan, ett asketiskt rum med tre sängar och en sjukskötare. Flickans hela familj dödades när familjens hus besköts av pansarvagnar. Rebellerna lyckades rädda flickan.
Foto: Niklas Meltio
Bild 3 av 9 Rebellerna tillverkar egna vägbomber och granater av gödsel och socker som fylls i stora metallrör och förses med en fjärrutlösare, bomber kraftiga nog att spränga regimens pansarvagnar och militärfordon.
Foto: Niklas Meltio
Bild 4 av 9 Rebellerna har placerat ut vägbomber nära en vägspärr och tagit upp positioner i närheten. Bomben exploderar och regimstyrkorna öppnar eld med maskingevär som besvaras av rebellerna. Vägbomben missade pansarfordonet och dödade i stället fyra soldater som befann sig bredvid.
Foto: Niklas Meltio
Bild 5 av 9 Fången A hörde till en regimtrogen milis när han greps av rebellerna sedan han skjutit mot demonstranter. Han friköptes senare av sin familj för 1 000 dollar, pengar som rebellerna använder till vapenköp.
Foto: Niklas Meltio
Bild 6 av 9 En del inköpt ammunition är laddad med TNT för att explodera i vapnet och skada skytten och måste tas bort.
Foto: Niklas Meltio
Bild 7 av 9 De båda kvinnorna sörjer sin far, Ramis Abboos, som dödades när byn Deer Sonbol besköts av pansarvagnar. Teimaa skriker ut sin förtvivlan: ”Den orättvisa brutala presidenten dödade min far med en raket från en pansarvagn. Jag vet att Gud kommer att hämnas på honom!”
Foto: Niklas Meltio
Bild 8 av 9 Ramis Abboos dödades tillsammans med sex andra i byn Deer Sonbol den 23 maj.
Foto: Niklas Meltio
Bild 9 av 9 En av de döda efter attacken mot Deer Sonbol begravdes senare i grannbyn Sarji.
Foto: Niklas Meltio
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in