Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 23:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sa-har-ser-den-forfarliga-verkligheten-ut/

VÄRLDEN

Så här ser den förfärliga verkligheten ut

Bild 1 av 9
Bild 2 av 9 En tvåårig flicka skadas när byn al-Rami attackeras. Hon förs till ett hemligt sjukhus i Shnan, ett asketiskt rum med tre sängar och en sjukskötare. Flickans hela familj dödades när familjens hus besköts av pansarvagnar. Rebellerna lyckades rädda flickan.
Foto: Niklas Meltio
Bild 3 av 9 Rebellerna tillverkar egna vägbomber och granater av gödsel och socker som fylls i stora metallrör och förses med en fjärrutlösare, bomber kraftiga nog att spränga regimens pansarvagnar och militärfordon.
Foto: Niklas Meltio
Bild 4 av 9 Rebellerna har placerat ut vägbomber nära en vägspärr och tagit upp positioner i närheten. Bomben exploderar och regimstyrkorna öppnar eld med maskingevär som besvaras av rebellerna. Vägbomben missade pansarfordonet och dödade i stället fyra soldater som befann sig bredvid.
Foto: Niklas Meltio
Bild 5 av 9 Fången A hörde till en regimtrogen milis när han greps av rebellerna sedan han skjutit mot demonstranter. Han friköptes senare av sin familj för 1 000 dollar, pengar som rebellerna använder till vapenköp.
Foto: Niklas Meltio
Bild 6 av 9 En del inköpt ammunition är laddad med TNT för att explodera i vapnet och skada skytten och måste tas bort.
Foto: Niklas Meltio
Bild 7 av 9 De båda kvinnorna sörjer sin far, Ramis Abboos, som dödades när byn Deer Sonbol besköts av pansarvagnar. Teimaa skriker ut sin förtvivlan: ”Den orättvisa brutala presidenten dödade min far med en raket från en pansarvagn. Jag vet att Gud kommer att hämnas på honom!”
Foto: Niklas Meltio
Bild 8 av 9 Ramis Abboos dödades tillsammans med sex andra i byn Deer Sonbol den 23 maj.
Foto: Niklas Meltio
Bild 9 av 9 En av de döda efter attacken mot Deer Sonbol begravdes senare i grannbyn Sarji.
Foto: Niklas Meltio
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in