Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 02:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sa-ser-omvarlden-pa-det-svenska-experimentet/

VÄRLDEN

Så ser omvärlden på det ”svenska experimentet”

17 mars 2020: Statsminister Stefan Löfven, utbildningsminister Anna Ekström, ministern för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans samt generaldirektören för Folkhälsomyndigheten Johan Carlson, uppmanar vid en pressträff gymnasieskolor och högskolor att övergå till distansutbildning.
17 mars 2020: Statsminister Stefan Löfven, utbildningsminister Anna Ekström, ministern för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans samt generaldirektören för Folkhälsomyndigheten Johan Carlson, uppmanar vid en pressträff gymnasieskolor och högskolor att övergå till distansutbildning. Foto: Magnus Hallgren

Sveriges linje i kampen mot coronapandemin sticker ut och väcker uppmärksamhet i omvärlden. Särskilt i Tyskland debatteras det ”svenska experimentet” flitigt.

– Många tyskar hör av sig och undrar om svenskarna inte förstår vad som håller på att hända, säger Ninni Löwgren Tischer vid Tysk-svenska handelskammaren.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in