Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 23:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sa-ser-omvarlden-pa-det-svenska-experimentet/

VÄRLDEN

Så ser omvärlden på det ”svenska experimentet”

17 mars 2020: Statsminister Stefan Löfven, utbildningsminister Anna Ekström, ministern för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans samt generaldirektören för Folkhälsomyndigheten Johan Carlson, uppmanar vid en pressträff gymnasieskolor och högskolor att övergå till distansutbildning.
Foto: Magnus Hallgren

Sveriges linje i kampen mot coronapandemin sticker ut och väcker uppmärksamhet i omvärlden. Särskilt i Tyskland debatteras det ”svenska experimentet” flitigt.

– Många tyskar hör av sig och undrar om svenskarna inte förstår vad som håller på att hända, säger Ninni Löwgren Tischer vid Tysk-svenska handelskammaren.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.