Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-13 15:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sakerhetstjanstens-egna-tortyrbilder-bevis-mot-al-assad/

Världen

Säkerhetstjänstens egna tortyrbilder bevis mot al-Assad

Caesars (i blå huvjacka) chockerande bilder på offer från Syriens tortyrkammare kan bli främsta bevisunderlag i den utredning om krigsbrott som Frankrike inlett. Här tar utrikesutskottet i USA:s kongress del av den omfattande dokumentation som Caesar lyckades smuggla ut.
Caesars (i blå huvjacka) chockerande bilder på offer från Syriens tortyrkammare kan bli främsta bevisunderlag i den utredning om krigsbrott som Frankrike inlett. Här tar utrikesutskottet i USA:s kongress del av den omfattande dokumentation som Caesar lyckades smuggla ut. Foto: Jonathan Ernst Reuters

Som al-Assad-regimens fotograf var hans jobb att dokumentera döda kroppar från fängelsehålor och tortyrkammare. Till slut fick han nog. I en ny bok berättar fotografen om diktaturens brott mot folket. Bilderna är bevismaterial när Frankrike nu utreder ­president Bashar al-Assad för krigsbrott.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in