Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 15:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/san-francisco-kraschen-osaker-pilot-formadde-inte-be-om-hjalp/

Världen

San Francisco-kraschen: Osäker pilot förmådde inte be om hjälp

Bild 1 av 7 Boeing- och Asiana Airlines-representanter svär ed innan onsdagens förhör om flygkraschen i San Francisco inleds.
Foto: Jacquelyn Martin / AP
Bild 2 av 7 Evakueringen av det kraschade Boeingplanet gick lyckligtvis snabbt, vilket är en av förklaringarna till att så få dödsoffer krävdes. Brand bröt ut kort efter kraschen.
Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
Bild 3 av 7 Passagerare från olycksplanet betraktar vraket de just räddat sig ur.
Foto: Benjamin Levy / AP
Bild 4 av 7 Asiana Airlines-representanter ber om ursäkt och bugar inför anhöriga till kinesiska passagerare som reste med olycksplanet. Ceremonin hölls den 17 juli i kinesiska staden Jiangshan.
Foto: Chinatopix / AP
Bild 5 av 7 Vrakdelar från planet, bagage, personliga ägodelar och annat som fanns ombord spreds över ett stort område vid kraschen.
Foto: National Transportation Safety Board / AP
Bild 6 av 7 Passagerare och besättning hann ta sig ut ur planet innan eld bröt ut. Tre personer omkom dock.
Foto: National Transportation Safety Board / AP
Bild 7 av 7 Inspektörer från amerikanska haverimyndigheten NTSB inspekterar det kraschade Boeingplanet.
Foto: National Transportation Safety Board / AP

Inskolningspiloten som höll i spakarna på det sydkoreanska Boeing 777-plan som kraschlandade på San Franciscos flygplats i Kalifornien i somras har uppgett för haveriutredarna att han inte förmådde erkänna att han tvivlade på sin förmåga att landa planet manuellt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in