Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 21:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sanders-ska-debattera-tva-veckor-efter-hjartoperation/

Världen

Sanders ska debattera – två veckor efter hjärtoperation

Foto: Saul Loeb/AFP

Den demokratiske senatorn Bernie Sanders ska delta i kommande debatt mellan Demokraternas presidentkandidater, rapporterar bland annat New York Times. Detta trots att senatorn på tisdagen genomgick en operation på hjärtat.

Det är senatorns presstalesperson Sarah Ford som bekräftar att 78-årige Sanders kommer att delta när de demokratiska presidentkandidaterna möts i debatten 15 oktober i Ohio.

Beskedet kommer dagen efter att den 78-årige Sanders ställt in kommande kampanjevenemang, på grund av att senatorn på tisdagen opererade hjärtat. Sanders gjorde då en så kallad ballongvidgning av kranskärl, för att vidga förkalkade kärl. Sanders ska under ett kampanjevenemang ha klagat över smärtor i bröstet och efter en undersökning avgjorde läkaren att Sanders behövde opererades. 

Läs mer: Hälsoproblemen behöver inte påverka Bernie Sanders kampanj

Kort efter operationen kunde senatorns kampanjteam försäkra om att allt gått bra och senare på onsdagen kunde Sanders själv bekräfta detta på Twitter.

https://twitter.com/BernieSanders/status/1179494005064847361?s=20

Beskedet betyder dock inte nödvändigtvis att han återupptar sitt ordinarie kampanjschema, skriver New York Times. 

Bernie Sanders är tillsammans med Joe Biden och Elizabeth Warren en av tre demokratiska presidentkandidater som har passerat 70 år. De tre bedöms också vara favoriter att leda Demokraterna i nästa års presidentval i USA.