Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 06:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sanders-staller-in-kampanjevenemang-efter-operation/

Världen

Sanders ställer in kampanjevenemang efter operation

00:40. Den demokratiske presidentaspiranten Bernie Sanders tar paus i sitt kampanjande på obestämd tid efter bröstsmärtor.

Den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders ställer tills vidare in sin kandidatur, rapporterar CNBC. Orsaken är att senatorn genomgått en operation för en blockerad artär.

Den demokratiske senatorn Bernie Sanders har ställt in alla planerade framträdanden på obestämd tid. Sanders rådgivare Jeff Weaver säger i ett uttalande att senatorn ”upplevt obehag i bröstet” under ett framträdande på tisdagen samt att efterföljande läkarundersökningar visat på en ”propp i en artär”.

Han berättar vidare att Sanders är vaken, talbar och på gott humör. 

Foto: Cheryl Senter/AP

En medarbetare till Sanders säger till New York Times att senatorn efter ingreppet ”mår bättre än någonsin eftersom det är så man mår efter att man får ett stent och det blir mer blodflöde.”

”Jag mår bra. Jag har tur som har tillgång till bra sjukvård”, skrev Bernie Sanders senare på Twitter.

https://twitter.com/BernieSanders/status/1179494005064847361

 

Ingreppet innefattar vanligen en ballongvidgning av förkalkade kranskärl med inläggande av små rörformade metallnät – så kallade stent, enligt 1177 Vårdguiden

Sanders senaste offentliga framträdande var i delstaten Nevada på tisdagskvällen. Ett planerat kampanjevenemang på onsdagskvällen med fokus på vapensäkerhetsfrågor ställs nu in, bekräftar senatorns talesperson. 

New York Times beskriver Sanders kampanjschema som brutalt, och skriver bland annat att det inte är ovanligt att senatorn håller evenemang i flera olika städer under samma dag.

Bernie Sanders är 78 år och är, tillsammans med Joe Biden och Elizabeth Warren, en av favoriterna till att bli Demokraternas presidentkandidat inför nästa års val.