Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Saudikvinnor får köra bil – men bara i mobilspel

Foto: NA3M

Kvinnor i Saudiarabien kommer i år få köra bil. Men inte i den miljö man skulle kunna tänka sig. I ett nytt mobilspel är en grupp unga saudiska kvinnor hjältinnor på motorcyklar.

Det är mobilspelet ”Saudi Girls Revolution” som lyfter den omstridda frågan om kvinnor ska få köra bil i Saudiarabien. Spelet är skapat av NA3M, vars grundare och vd är saudiske prinsen Fahad bin Faisal Al Saud, barnbarn till kungens bror.

Under de senaste åren har många saudiska kvinnor protesterat och fängslats för att de bestridit förbudet mot att köra bil. Men prinsen själv förnekar att det skulle finnas ett politiskt motiv bakom ”Saudi Girls Revolution” även om han själv hoppas på en förändring.

– Om vi ​​kan berätta historier om kvinnor som kör, kanske det kommer faktiskt att hända till slut, säger han enligt Wall Street Journal.

Mobilspelet är planerat att släppas senare i år för Apple och Google.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.