Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 13:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/saudisk-prinsessa-efterlyst-ska-ha-tvingat-hantverkare-att-kyssa-hennes-fotter/

Världen

Saudisk prinsessa efterlyst – ska ha tvingat hantverkare att kyssa hennes fötter

Kronprins Mohammed bin Salman. Foto: Ricardo Mazalan/AP

Den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salmans syster är efterlyst i Frankrike. 

Hon misstänks för att ha bett sin säkerhetsvakt att misshandla en arbetare samt tvinga honom att kyssa prinsessans fötter, rapporterar AFP. 

2016 anlitade den saudiska prinsessan Hassa bin Salman en hantverkare som skulle renovera hennes lägenhet på den exklusiva adressen Avenue Foch i den franska huvudstaden Paris i Frankrike. 

Källor med insyn i brottsutredningen uppger för AFP att prinsessan uppmanade sin säkerhetsvakt att misshandla hantverkaren. 

Hantverkaren ska ha uppgett för polisen att han tog en bild av ett rum i lägenheten, där jobbet skulle utföras. Prinsessan blev upprörd och anklagade honom för att vilja sälja bilden till medierna.

Därefter ska hon ha uppmanat sin säkerhetsvakt att misshandla hantverkaren. Säkerhetsvakten ska ha slagit honom i ansiktet och bundit hans händer. Han ska också ha tvingats att kyssa prinsessans fötter. Prinsessan och säkerhetsvakten ska också ha konfiskerat mannens saker innan han till slut tilläts lämna lokalen. 

Säkerhetsvakten ställdes inför rätta redan i oktober 2016, enligt AFP. Men det skulle dröja till december i fjol innan polisen efterlyste den saudiska prinsessan. Hon är nu misstänkt för inblandning. 

Om ett par veckor väntas kronprinsen Mohammed bin Salman göra ett statsbesök i Frankrike och träffa presidenten Emmanuel Macron. Uppgifterna om misshandeln skulle kunna komplicera den franske presidentens försök att stärka relationen med prins Muhammed bin Salman, som är en av Mellanösterns mest inflytelserika ledare.