Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Se Gibson i DN.VR – en hotad lejonunge i Zambia

00:21. DN.VR tar dig med hjälp av en radiostyrd kamera rakt in i lejonflocken i South Luanga National Park i Zambia. Här kämpar ungen Gibson för sin överlevnad.

Nu väntar en ny upplevelse i DN:s virtuella värld. DN.VR tar dig rakt in i lejonflocken i South Luangwa national park i Zambia.

Med hjälp av en radiostyrd kamera har svenske fotografen Martin Edström och filmteamet kunnat komma nära och filma lejonen med 360-graderskamera när de latar sig vid vattenhålet, brottas och möter en elefanthjord på savannen.

Lejonungen Gibson kämpar här för sin överlevnad. Eftersom hans far är död är han ett tacksamt byte inte bara för tjuvjägare och hyenor – utan också för flockens nya överhuvud.

Upplev hela bilden i vr.

Välkommen till DN:s virtuella verklighet.

Vi tar dig till platser du annars inte kan besöka. All information om hur du upplever DN:s virtuella verklighet finns på dn.se/vr

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.