Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Seriemördaren i Florida kan ha dödat igen

Platsen där en 60-årig man hittades död.
Platsen där en 60-årig man hittades död. Foto: AP

I Tampa i delstaten Florida misstänker polisen att en seriemördare går fri och att denne ska ligga bakom tre dödskjutningar i oktober.

Nu har ytterligare en man skjutits ihjäl i samma område och polisen utesluter inte att det kan vara ett fjärde offer.

Den mördade 60-årige mannen var på väg till kyrkan för att ge mat till de hemlösa på tisdagen. Kyrkan ligger i närheten av minnesplatsen för de tre personer som sköts ihjäl i oktober under loppet av tio dagar. Offren var två män och en kvinna.

En talesperson för polisen i Tampa berättar att tisdagens mordfall utreds nu i början som att det har en koppling till de andra tre tidigare morden i Seminole Heights, en stadsdel i Tampas centrala del. 

För NBC News berättade den mördades bror att 60-åringen jobbade som byggarbetare och tillbringade varje tisdag och torsdag morgon i kyrkan.

Polisen fick larm om skottlossningen vid klockan 5 på tisdagsmorgonen, lokal tid, och enligt CNN blev 60-åringen skjuten bakifrån när han korsade en gata.

Brodern berättar också för NBC News att de som redan befann sig i kyrkan hörde fyra skott.

Ett vittne har gett ett signalement på den misstänkte gärningsmannen.

– När jag talade med henne (vittnet) sa hon att om polisen hade kommit till platsen fem sekunder tidigare hade polisen kunnat stoppa det (skjutningen), säger Brian Dugan, polischef i Tampa till CNN.

Polischefen beskriver den misstänkte gärningsmannen som en smalbyggd afroamerikansk man med keps och som bar en stor svart pistol, enligt CNN.

Sedan skjutningarna i Tampa har polisen uppmanat de boende i området att inte gå ensamma nattetid. Mörka gränder har fått belysning efter de tre morden i oktober, enligt borgmästaren.

Polisen misstänker också att gärningsmannen bor i området. Men vad motivet kan vara är fortfarande en gåta för polisen och även hur gärningsmännen väljer sina offer.

Polisen beskriver den pågående utredningen som frustrerande.

– Det är frustrerande. Vi har ett grannskap som hålls i gisslan. Vi har bra människor som bor i detta samhälle och som är rädda för att dö. Vi har varit här den senaste månaden. Du kan inte gå mer än 100 meter utan att bli stoppad av en polis, säger polischefen Buckhorn, enligt CNN.

I slutet av oktober släppte polisen en film från en övervakningskamera i hopp om att flera vittnen träder fram. I filmen kunde man se en person springa nära platsen där den första dödsskjutningen ägde rum.

Polischefen har också bett de boende i området att titta efter om de saknar något vapen hemma.

– Om du äger en pistol och den är i ditt hem vill jag att du ska undersöka om den fortfarande finns där. Bekräfta att den är där och om den inte är där – måste du ringa till oss, säger Buckhorn enligt CNN.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.