Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Sex barn dödade av herrelösa hundar i Indien

En herrelös hund på en väg i Lucknow i staten Uttar Pradesh. Den senaste veckan har sex barn dödats i norra Indien av hundar som driver omkring i flock.
En herrelös hund på en väg i Lucknow i staten Uttar Pradesh. Den senaste veckan har sex barn dödats i norra Indien av hundar som driver omkring i flock. Foto: Rajesh Kumar Singh

I staden Sitapur har sex barn dödats av gatuhundar den senaste veckan, skriver The Independent. Till följd av attackerna håller oroliga föräldrar sina barn hemma från skolan.

De våldsamma hundarna beskrivs röra sig i grupp och gå till attack mot människor på gatan i staden Sitapur i norra Indien. De dödade barnen ska ha varit mellan fem och tolv år gamla och ett flertal ska ha skadats. En del ska ha attackerats på väg ut till utedass eller i samband med att ha plockat mango, skriver The Independent.

I fredags dödades en sjuårig flicka när hon plockade mango med två kamrater. Efter rop på hjälp rusade lokalbor mot platsen men fann henne död vid ankomst.

Sedan november förra året har tolv barn blivit dödade i hundattacker i Indien. Men uppgifterna i indiska medier går isär, enligt tidningen The Times of India uppger boende i området att fjorton barn dödats. Och Hindustan Times uppger att 17 barn förlorat livet efter attackerna.  

Närvaron i stadens skolor har sjunkit sedan attackerna och nu uppmanas föräldrar att göra sina barn sällskap på vägen till och från skolan. Men trots det är det många som valt att låta sina barn stanna hemma. Lokala myndigheter uppmanar också föräldrar att inte låta barnen gå utomhus vid tillfället.

– Vi rekommenderar att barn inte tillåts gå ut för att leka tills att de här hundarna har fångats, säger Harshdeo Pandey som är magistrat i Sitapur.

Oroade invånare i staden uppges också ha tagit saken i egna händer genom att skjuta eller strypa herrelösa hundar som de stött på.

Hur många hundar det handlar om är oklart men problemet med angrepp från herrelösa hundar som ger sig på människor är vanligt i landet. Situationen i Sitapur tros ha utlösts efter att ett slakteri stängt ner i området eftersom många hundar lever på kvarblivna matrester som slängts.

Läs mer:

Jordbruksverket: Ökad risk för rabiessmitta i Sverige

I rymden kan ingen höra dig skälla, eller jama 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.