Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Sexutpekad kongressledamot erkände och bad om ursäkt

Anthony Weiner på väg ut från domstolen.
Anthony Weiner på väg ut från domstolen. Foto: AP

Den sexanklagade tidigare kongressledamoten Anthony Weiner (D) erkände gråtande att han skickat obscena bilder till en tonårsflicka.

– Jag har en sjukdom men jag har ingen ursäkt, sa Weiner inför en federal domare.

Anthony Weiner var tidigare gift med Hillary Clintons nära medarbetare Huma Abedin under förra årets presidentvalskampanj och kom att spela en mindre roll i anklagelserna mot Clinton om att ha hanterat sin epost på ett lagvidrigt sätt.

Weiner fick ett stort antal mejl från Clinton vidarebefordrade av Huma Abedin till sin dator för att hon senare skulle kunna skriva ut dem. Det var dessa mejl som FBI upptäckte strax innan valkampanjens slut och inledde en utredning av.

Abedin och Weiner separerade i augusti 2016.

Den 52-årige Weiner står nu anklagad för att ha skickat ett stort antal bilder och meddelanden av sexuell natur till en 15-årig flicka som han hade kontakt med via nätet. Weiner anklagades också för att ha uppmanat flickan till att utföra sexuella handlingar.

Det hela ska ha pågått mellan januari och mars månad 2016.

På fredagen ställdes den tidigare politikern inför en federal domare på Manhattan i New York, där han erkände det han anklagats för:

– Jag har en sjukdom men jag har ingen ursäkt, sa Weiner enligt Washington Post.

Weiner sa också att han förstod att det han gjort var ”moraliskt fel och olagligt”.

Nyhetsbyrån AP, som var på plats när Weiner erkände sina brott, skriver att den tidigare politikern grät när han bad om ursäkt för sitt uppträdande.

Weiner genomgår just nu behandling för sitt beteende. Han riskerar två års fängelse.

Huma Abedin lade på fredagen in om skilsmässa från Anthony Weiner, skriver New York Post.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.