Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 19:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sista-striden-i-syrien-tre-miljoner-civila-i-klam-mellan-ryska-bomber-och-jihadister/

VÄRLDEN

Sista striden i Syrien – tre miljoner civila i kläm mellan ryska bomber och jihadister

1 min 13 sek. Sista striden i Syrien. Tre miljoner civila i kläm mellan de ryska stridsplanens bomber och al-Qaidas jihadister. Idlib är det sista området som står utanför regimens kontroll.

Idlib är det sista området i Syrien som kontrolleras av regimens motståndare, ”rebellerna”. Syriens president Bashar al-Assad har inlett en bombkampanj mot Idlib, där al-Qaidatrogna jihadister står för det starkaste motståndet. Tre miljoner civila har hamnat i korselden mellan de stridande.

DN:s Erik Ohlsson berättar om hur Idlib förvandlades från den syriska revoltens spjutspets till ett ruinområde.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.