Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 12:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sjalvhjalpsorganisation-i-usa-misstanks-ha-brannmarkt-medlemmar/

Världen

Självhjälpsorganisation i USA misstänks ha brännmärkt medlemmar

”Dessa allvarliga brott mot mänskligheten är inte bara chockerande, utan minst sagt förvirrande”, sade FBI:s William Sweeney (på bilden) när Keith Raniere greps, misstänkt för att ha brännmärkt medlemmar. Bilden är ett montage.
”Dessa allvarliga brott mot mänskligheten är inte bara chockerande, utan minst sagt förvirrande”, sade FBI:s William Sweeney (på bilden) när Keith Raniere greps, misstänkt för att ha brännmärkt medlemmar. Bilden är ett montage. Foto: AP/Matthew McDermott, FBI

I förra veckan greps amerikanske Keith Raniere i Mexiko, där han har befunnit sig sedan oktober. Raniere, som är ledare för en självhjälpsorganisation där kurser kostar 1000-tals dollar för medlemmarna, misstänks för att ha rekryterat kvinnor som sexslavar, tvingat dem att svälta sig och brännmärkt dem.

Nu frågar sig flera medier om organisationen i själva verket är en sekt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in