Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 15:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sjalvmordsbombare-i-bagdad-sprangde-sig-nar-han-skulle-gripas/

Världen

Misstänkt bomb sprängd i Bagdad

Uppgifterna om en självmordsattack i Bagdad på torsdagseftermiddagen svensk tid visade sig vara felaktiga. Så väl lokala medier som internationella nyhetsbyråer citerade militära källor som talade om flera döda. I själva verket rörde det sig om en kontrollerad sprängning.

Rätta artikel

De första uppgifterna talade om en attack inne på Jameelamarknaden i Sadr City i nordöstra delen av Iraks huvudstad Bagdad.

Säkerhetsstyrkor skulle ha upptäckt självmordsbombaren och försökte hindra personen från att utlösa sitt bombbälte. Men innan säkerhetspersonalen kunde stoppa attacken utlöste självmordsbombaren sitt vapen, skrev Reuters.

Några timmar senare dementerades uppgifterna av nyhetsbyrån medan lokala medier fortsätter att beskriva händelsen som en attack.

Enligt Reuters, som citerar överste Jamal Hameed skulle ett misstänkt paket ha upptäckts vid en vägkant nära marknaden Paketet spränges sedan av en bombgrupp.