Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-18 23:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sjo-kan-tommas-i-jakt-pa-6-arigt-mordoffer/

Världen

Sjö kan tömmas i jakt på 6-årigt mordoffer

Ett av offren hittades i en sjö utanför byn Mitsero på Cypern. Foto: Petros Karadjias/AP

Sökandet fortsätter efter offren för den 35-årige militär som har kallats Cyperns första seriemördare. Mannen har erkänt sju mord på utländska kvinnor och flickor, varav fem har hittats döda.

Trots att man sökt i veckor, och tagit hjälp av utländska experter, har polisen ännu inte funnit de två sista förmodade offren. En av dem är en sexårig filippinsk flicka vars mors kropp redan har hittades i ett gruvschakt.

Cypriotiska myndigheter överväger nu att delvis tömma en 60 meter djup sjö på vatten för att underlätta sökandet efter flickan.

Morden, som ska ha begåtts under treårsperiod, har skakat Cypern. Landets justitieminister har avgått och polischefen Zacharias Chrysostomou har fått sparken sedan massiv kritik riktats mot hur polisen under flera år ignorerade rapporter om försvunna utländska kvinnor.

Den makabra historien uppdagades när turister fann kvarlevorna av en kvinna i ett vattenfyllt gruvschakt. En mordutredning drog i gång som ledde till att den 35-årige militären greps den 18 april.

Läs mer:

Nya brottsmisstankar mot misstänkt seriemördare på Cypern

Polischef får sparken efter seriemord på Cypern

Seriemorden på Cypern – detta har hänt