Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 15:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/sju-doda-och-flera-skadade-efter-flygkraschen-i-bradley/

Världen

Sju döda och flera skadade efter flygkraschen i Bradley

Foto: AP

Sju personer har bekräftats döda efter att ett flygplan kraschat på flygplatsen i Bradley i den amerikanska delstaten Connecticut på onsdagen.

Det var i samband med en avbruten start som veteranplanet kraschade in i en byggnad som används för avisning av flygplan, skriver CNN.

Sju av de 13 personer som befann sig ombord när planet gick ner omkom, bekräftade polischefen i Connecticut James Rovella på en presskonferens på onsdagseftermiddagen. 

Av de sex personer som överlevde kraschen var tre i kritiskt tillstånd på torsdagen. En person på marken ska ha skadats. 

Enligt en inspelning från flygplanets kommunikation med kontrolltornet hörs piloten be om att få landa omedelbart, bara minuter efter att planet lyft från flygplatsen i Bradley, rapporterar CNN. Enligt uppgifter ska planet med kraft ha stött i marken för att sedan styra över en gräsplätt och sedan in i ett område som används för avisning av flygplan. 

Flygplanet var av typen B-17 som användes mycket under amerikanska bombräder i under andra världskriget. Planet som gick ner på onsdagen användes enligt uppgifter till ABC News i utbildningssyfte, som del i en turné för personer som intresserar sig för historia och flygplan.