Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Sju dödade i turkisk flygräd

En familj på sju personer dödades vid ett turkiskt flyganfall mot en kurdisk by i norra Irak, uppger CNN.

Föräldrarna och deras fem barn ska ha färdats i ett fordon i byn Kortek nära den turkisk-irakiska gränsen när de träffades av turkisk eldgivning.

Konflikten mellan den turkiska staten och den kurdiska separatiströrelsen PKK, som pågått sedan 1984, har på senare tid trappats upp och helgens anfall var en del av en större insatts mot den PKK baser i norra Irak. Enligt turkisk militär ska anfallen ha riktats mot ett hundratal misstänkta PKK-baser.

PKK:s talesman Roj Welat säger till CNN att Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan bär ansvar för det inträffade och att organisationen kommer att hävda sin rätt att försvara sig.

Svensk-kurder DN.se varit i kontakt med har uttryckt stor upprördhet över söndagens anfall, och obehagliga rörliga bilder på vad som uppges vara den turkiska attacken och den dödade familjen sprids på sociala medier.

PKK klassas av USA och EU som en terrororganisation.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.